«Для Бога є дорога кожна людина», - владика Венедикт під час святкування храмового празника у с. Хильчиці
  • Пон, 13/10/2014 - 22:57

З нагоди храмового празника Покрова Пресвятої Богородиці Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії, відвідав 12 жовтня парафіяльну спільноту с. Хильчиці Золочівського протопресвітеріату.
 
Архиєрей очолив Божественну Літургію та виголосив проповідь. У своєму слові до молільників, що численно зібрались на храмовий празник, єпископ застановився над євангельським уривком про чудесну ловитву риби.
 
Як зазначив владика Венедикт, апостоли вірять Божому слову і отримують по своїй вірі, тому необхідно робити все, щоб і наша віра зростала. Єпископ також закликав до роздумів над історією цього свята. На думку владики, люди часто забувають про чуда, що відбулися в їхній історії, чи ближніх і знайомих.
 
«Бог творив чудеса, про які ми читаємо у Євангелії, Він творить їх сьогодні і буде творити і надалі, бо любить нас. Бог є готовий допомагати нам у кожній ситуації нашого життя», ─ сказав проповідник.
 
Після Божественної Літургії владика Венедикт поблагословив усіх освяченою водою, відтак парафіяни привітали єпископа та представили свої мистецькі таланти. Атмосфера храмового празника була сповнена молитвою, радістю і щирим діленням парафіяльної спільноти своїх здобутків із батьківською турботою єпископа.