«Для вас є велике завдання: своїм серцем запаліть мільйони сердець України», - Блаженніший Святослав на завершення ІІІ З’їзду мирян УГКЦ
  • Пон, 05/11/2018 - 16:57

Впродовж цих днів, коли я слухав і спілкувався з вами, у мене було таке відчуття, що я слухав, як б’ється серце Церкви, і це не лише гарні слова, метафора. Адже ви приїхали сюди як представники дуже широкої мережі мирянських спільнот нашої Церкви. Я був вдячний Господу за те, що Він подарував мені таку чудову Церкву і таких людей, а також за те, що Він роздав нашим людям так багато своїх дарів.

На цьому наголосив Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у неділю, 4 листопада, на завершення ІІІ З’їзду мирян УГКЦ.

«Я щойно повернувся з Папського Синоду і протягом місяця слухав, як б’ється серце Вселенської Католицької Церкви, і хочу вам сказати, що ми є найкращі», - зазначив Предстоятель УГКЦ.

Він висловив слова глибокої вдячності усім організаторам, делегатам за присутність, працю та активність, а також за теплу (затишну) атмосферу. «Теплота ваших сердець дуже велика. Тому для вас є велике завдання: своїм серцем зігрійте і запаліть мільйони інших сердець України», - промовив Глава УГКЦ.

На його думку, зараз неймовірно важливо, щоб кожен українець-греко-католик був активним мирянином, ба більше, щоб він запалював ініціативою й інших.

«Нехай оголошені резолюції перетворяться на “дорожню карту” мирянського руху, мирянського активного апостоляту у нашій Церкві. Знаєте, які в мене враження від резолюцій?! Ви не тільки знаєте що треба робити, а й як це робити, бо про це свідчить зміст запропонованих резолюцій», - підкреслив очільник греко-католиків та закликав присутніх до активних дій.

«Якщо кожен з вас на своєму місці зробить все те, що ви висловили як свої побажання у вигляді цих резолюцій, будьте певні, наша Церква буде каталізатором колосальних перетворень не тільки українського суспільства, але й Вселенської Католицької Церкви в глобальних масштабах», - наприкінці зауважив Блаженніший Святослав та поблагословив учасників заходу.