До 150-річчя блаженного Климентія Шептицького хочуть видати усі його твори
  • Птн, 14/09/2018 - 14:24

Наступного року виповнюється 150 років від дня народження блаженного Климентія Шептицького – великої людини, графа, священика, монаха, мученика за віру!

Синод Єпископів УГКЦ, який недавно проходив у Брюховичах поблагословив, щоб цей ювілей було належним чином відзначено. Також на державному рівні найближчим часом, надіємося, буде проголошено рік блаженного Климентія Шептицького.

«Постуляційний Центр Монастирів Студійського Уставу розпочав активну підготовку до цієї дати. Звичайно, протягом року ми плануємо організацію багатьох заходів різного роду, які повинні нам приблизити спадщину братів Андрея та Климентія Шептицьких.

Але, нашим амбітним планом є видати усі твори (особливо листування і твір про Маму) авторства блаженного Климентія Шептицького.

Першою ластівкою, яка розпочне ювілейний рік стане Біографія о. Климентія Шептицького, авторства нашого невтомного наукового працівника Постуляційного центру п. д-ра Івана Матковського. Без перебільшень, це є перша поважна наукова біографія блаженного Климентія! Вона наповнена багатьма документами, які ще ніколи не публікувалися! Сьогодні ми отримали сигнальний примірник цього видання!

Звичайно, що усі видання потребуватимуть поважних видатків. З огляду на це звертаюся до усіх друзів, людей доброї волі, особливо людей бізнесу, допомогти нам у реалізації цього амбітного і благородного плану!

Переконаний, що без належної оцінки постатей, які творили історію України, ми не зможемо збудувати тієї омріяної країни, за яку проливали і проливають кров, за яку віддали своє життя мільйони!», – написав отець Юстин Бойко.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://velychlviv.com