До 33 мовних версій Vatican News додалася македонська
  • Пон, 08/04/2019 - 18:58

За місяць до прибуття Папи Франциска до Північної Македонії місцеві католики отримали можливість читати новини про Папу та Церкву своєю мовою на інформаційному порталі Дикастерії в справах комунікації.

Від понеділка, 8 квітня 2019 р., в мережі Інтернет доступна македонська версія інформаційного порталу Vatican News. У Північній Македонії, яку 7 травня відвідає Святіший Отець, проживають 20 тисяч католиків, 15 тисяч з-поміж яких – візантійського обряду. Завдяки співпраці між центральною редакцією у Ватикані та місцевою Церквою, вірні цієї спільноти матимуть змогу рідною мовою знайомитися з повчаннями Папи та новинами про життя вселенської Церкви. Для Ординарія Скоп’є та Єпарха Скоп’є-Струміци владики Кіро Стоянова, ця присутність на ватиканському інформаційному порталі є «першим плодом візиту Папи», ще до його прибуття.

Македонська мова вже була присутня на сайті Радіо Ватикану перед переходом на портал Vatican News. «Завдяки співпраці з єпископом Стояновим та місцевою групою підтримки, стало можливим запустити цю нову сторінку, дуже важливу для цієї спільноти, невеликої з кількісної точки зору, але живої та значущої в житті своєї країни», – коментує цю подію Редакційний Директор Дикастерії в справах комунікації Андреа Торніеллі.

Македонські католики становлять менше одного відсотка населення в Північний Македонії. Як наголошує Папа Франциск, Церква покликана виходити назовні в напрямку периферій, не лише географічних, але й екзистенційних. Таким чином, залишаючись вірним місії Радіо Ватикану, що майже протягом 90 років надає доступ до своїх мікрофонів вірним в усьому світі, також і Vatican News відкриває свої сторінки для того, аби поширювати Добру новину в усі куточки землі.