До Єрусалима привезли фреску Ботічеллі
  • Срд, 18/09/2013 - 17:52

У Музеї Ізраїлю в Єрусалимі виставили на показ фреску італійського художника епохи Відродження Сандро Ботічеллі «Благовіщення», яку він створив у 15 столітті в лікарні Сан Мартіно делла Скала. Її знайшли на одній зі стін, після чого італійські фахівці її відреставрували.

Директор Музею Ізраїлю Джеймс Снайдер:

«Позаду мене ви бачите фреску Ботічеллі «Благовіщення», яка є гарним прикладом робіт періоду раннього італійського Відродження».

Фреска належить галереї Уффіці у Флоренції, яка володіє однією із кращих у світі колекцій картин епохи Відродження.

Директор Музею Ізраїлю Джеймс Снайдер:

«Ми не маємо такої великої колекції робіт європейських майстрів, якими володіють музеї Європи. Тож Італія зробила благородний жест і дозволила виставити її у нас з нагоди святкування 65 річниці з дня заснування Держави Ізраїль».

Фреску привезли  із запізненням, тому що італійська сторона вимагала від Ізраїлю гарантії її безпеки. Втім у ЗМІ з’явилися повідомлення про те, що затримка відбулася через конфлікт у Сирії.

Директор Музею Ізраїлю Джеймс Снайдер:

«Ми дуже раді, що змогли привести до Ізраїлю таку цінну фреску, адже це свідчить про тісні зв’язки, які склалися між нашими країнами. Ми розуміємо важливість, яку представляє для нас культурна спадщина, і щасливі бачити цю роботу в себе».

На фреску Ботічеллі, який працював із представниками сім’ї Медічі та розписував Сікстинську капелу в Римі, можна буде подивитися у Музеї Ізраїлю протягом 4 місяців.

Джерело: http://ua.jn1.tv

 

Нагадуємо, що "Католицький Оглядач" спільно з Митрополичим паломницько-реколекційним центром "Рафаїл" запрошує у паломництво до Святої Землі: 25 жовтня - 01 листопада, 10 листопада - 20 листопада, 27 грудня - 3 січня