До Коломиї привезли унікальну ікону зі Сходу
  • Чтв, 07/12/2017 - 11:03

З благословення правлячого архиєрея Коломийської єпархії, кир Василія Івасюка, у Михайлівському соборі м. Коломия для загального почитання вірними виставлена ікона Христа Спасителя, що носить назву “Я рани ваші взяв на себе”. 

Історія приходу ікони до Українського суспільства межує з чудесними об’явленнями, котрими так багатіє церква Христова, та котрі Господь зсилає щоб спонукувати нас до ще більш ревної віри, покаяння та навернення.

“Три фронтові друзі на передових позиціях у межах Мар’янки готували місце під вогневу точку, неквапно прибираючи розвалини на місці колишніх, прямим попаданням розбитих гаражів. На фронті на звук металу особлива реакція, – розповідає один з них на псевдо “Бен”. – Почувши брязкіт металу, на рівні підсвідомості, подумали, що розтяжка.  Однак, то була ікона. Бійці забрали з собою. Ніч пройшла під ворожу артилерійську канонаду. Боєць дивився усю ніч на образ. І потайки молився, хоч був не охрещений. Наступного дня воїни принесли ікону до капелана Миколи Мединського, а через день відбулося хрещення на лінії вогню”, - написав про особливу історію та символізм ікони у своєму блозі керівник ГО “Фронтова капеланія Шлях Єднання”, клірик Коломийської єпархії, фронтовий капелан о. Микола Мединський.

Священик впевнений, що ставши на молитву перед цією унікальною іконою, кожен напевно переосмилить свої цінності, по-новому, вповні усвідомить жертву Христа во ім’я спасіння людства та жертву  Українських воїнів, во ім’я збереження життя та торжества Божої Правди на Українській Землі.

Зараз старовинна ікона, пробита кулями, знаходиться у Коломиї. Однак буде в нашому місті, в Михайлівському храмі, лише кілька днів.

Більше в сюжеті НТК