До Ватиканських музеїв збудують ще один вхід
  • Втр, 13/02/2018 - 12:55

На даний час у Ватикані тривають ремонтні роботи, метою яких є зробити другий вхід до Ватиканських музеїв. Одне із найбільш популярних місць серед туристів – Сікстинську капелу – щодня відвідують близько 25 тисяч туристів, котрі змушені годинами стояти в довгих чергах вздовж мурів Ватикану, щоб побачити безцінні твори мистецтва.

Більше того, в результаті довгого очікування, не всім вдається потрапити всередину. Однак, планується, що додатковий вхід пропонуватиме альтернативний маршрут менш відомими частинами музею.

За підрахунками адміністрації, минулого року всесвітньо відомі музеї Ватикану відвідало понад 5,89 мільйонів осіб. Щоб уникнути довгих черг біля входу, колишній директор музеїв запропонував, щоб лише ті, хто зарезервував чи придбав квитки заздалегідь, міг потрапити всередину. Однак таке рішення дуже розчарувало тих осіб, котрі приїхали до Ватикану і захотіли відвідати музеї без попередньої резервації.

Нова директорка музеїв Барбара Джатта наголосила, що ці музеї мають не лише культурну, але й моральну і духовну цінність. Тому вона запровадила другий маршрут до Сікстинської капели навколо Апостольського палацу, а також збільшила тривалість робочих годин музеїв. В процесі також розробка високотехнологічного мультимедійного шоу на основі творів Мікеланджело, яке допомагає створювати англійський співак Стінг.

Якщо ж ви плануєте відвідати Ватиканські музеї ще до відкриття другого входу, адміністрація рекомендує уникнути довгих черг, зарезервувавши квитки наперед. Найспокійнішими годинами в музеях вважають з 12:00 до 14:00 з вівторка по п’ятницю. Найбільше туристів відвідує Ватиканські музеї в неділю та понеділок, інформує Lonely Planet.