Добра політика служить миру. 52-й Всесвітній день миру
  • Втр, 06/11/2018 - 13:48

У Ватикані оприлюднили тему 52-го Всесвітнього дня миру

«Добра політика служить миру». Такою є тема 52-го Всесвітнього дня миру, що відзначатиметься 1 січня 2019 року, та відповідного послання, яке з цієї нагоди готує Папа Франциск і яке буде оприлюднене через кілька тижнів.

Політична відповідальність на кожному громадянинові

В коментарі, поширеному Ватиканським прес-центром, зазначається, що політична відповідальність належить кожному громадянинові, а особливо тим, які отримали мандат захищати та управляти. Ця місія полягає в зберігання права та сприяння діалогові між суспільними дійовими особами, поколіннями та культурами.

«Не існує миру без взаємної довіри. А першою умовою довіри та пошана до даного слова. Політичні зобов’язання, що є одним з найвищих вражень милосердної любові, несуть в собі турботу про майбутнє життя та планети, про наймолодших і найменших у їхньому прагненні сповнення», – читаємо в комюніке.

Пошана до прав викликає взаємність

У цьому контексті наводяться слова святого Папи Івана ХХІІІ, який в енциклікі «Мир на землі» вказував на те, що коли людина відчуває пошану до своїх прав, то в ній проростає почуття обов’язку шанувати права інших. Права та обов’язки людини підвищують усвідомлення приналежної до тієї самої спільноти. «А тому ми покликані нести та звіщати мир, як добру новину майбутнього, в якому кожен буде сприйматися у своїй гідності та своїх правах».