Документи свідчать: блаженного кардинала Алойзія Степінца отруїла комуністична влада Югославії
  • Срд, 10/02/2016 - 19:19

Як свідчать документи, які Конгрегація у справах святих надала хорватському щоденному виданню «Večernji list», блаженного кардинала Загребського Архиєпископа Алойзія Степінца отруїла комуністична влада Югославії. Дослідження проведені Римським університетом La Sapienza засвідчили величезну кількість свинцю, кадмію, миш’яку та хрому у тілі й одежі святого. Також встановлено, що кількість радіонуклідів у тілі кардинала-мученика значно перевищує допустимі норми. 

Значно підвищену кількість кадмію науковці пояснюють, як продукт розпаду радіоактивних матеріалів, як були введені в тіло святого за його життя.

Документи свідчать, що співробітник югославської таємної поліції Ріфат Пашічь, який був приставлений югославською комуністичною владою до кардинала Степіца регулярно підмішував у його їжу отруйні та радіоактивні сполуки у невеликих кількостях. Це було роблено на особисте замовлення югославського комуністичного диктатора Йосіпа Бразо Тіта.

Як свідчать документи Тіто хотів отримати військову допомогу США проти СССР, але американці ставили умову: випустити на свободу кардинала Алойзія Степінца, якого комуністичний режим Югославії запроторив до тюрми після монтованого процесу над ним. Як свідчать документи, Тіто запроторив Загребського Архиєпископа в тюрму на догоду Сербській православній церкві. Тому, Тіто знайшов «мудре» вирішення проблеми, яке б «задовільнило» і сербське православ’я і американців – отруїти кардинал, який відмовився виконати його вимогу – відділити хорватських католиків від Апостольського Престолу.