Долучайся до акції «Неділя – день святий»
  • Чтв, 10/03/2016 - 14:21

Мета цієї акції – заявити на весь Інтернет-простір про те, що сьогодні є багато молодих людей, для яких актуальні християнські цінності, особливо святкування неділі як дня Господнього.

Як долучитися:

Крок 1. Зроби  фото чи відео на фоні своєї церкви у будь-яку неділю чи свято від неділі Православ’я до Квітної неділі, тобто  від 20 березня до 24 квітня.

Крок 2. Вистав фото в Інтернет із хештегом  #неділяденьсвятий.

Крок 3. Розкажи про Акцію та долучи до неї своїх друзів, батьків, сусідів.

Координатор акції с. Катерина Молочій, яка зараз проживає в Чернігові, розповідає:

«Я не хочу, щоб через декілька десятків років ми з ностальгійним сумом згадували те, як колись було добре. Натомість я пропоную, щоб ми зробили все можливе, щоб те «добре» зберегти і передати наступним поколінням.

Ми живемо в дуже цікавий, хоча й непростий час. У нас є набагато більше можливостей, ніж у наших батьків, але й водночас ми щораз більше дезорієнтовані  у світі, втрачаємо те, що нам цінне і дороге з дитинства.

Чому це важливо саме в час посту? Бо Неділя Торжества Православ’я нагадує нам про те, як християни дев’ятого століття виявили свою віру в живого Бога, зображеного на іконі. Їм було недостатньо  почитати  ікони в храмах, вони винесли  їх на вулиці міст. Кожен міг розділити радість подолання єресі іконоборства.  А  у Квітну неділю у нашій Церкві  ми святкуємо День молоді та згадуємо про те, як люди на вулицях Єрусалиму урочисто зустрічали Ісуса. Сьогодні ми також покликані «виходити на вулиці», туди, де є багато людей, щоб говорити  про свою віру. Тепер такими «багатолюдними вулицями» є сторінки соціальних мереж. Саме тут ми можемо дати своє свідчення віри не лише тим, кого знає особисто.»

Можливо, серед твоїх друзів є багато таких, що ходять у неділю до церкви, приступають до Святих Тайн і тобі здаватиметься ця Акція непотрібною. Але якщо у твоєму колі знайомих є хоча б одна людина, яка вважає релігію пережитком минулого, долучайся!

Чекаємо також на твої ідеї і пропозиції!

Патріарша Комісія у справах молоді УГКЦ та сестри редемптористки

Інформаційний партнер – Молодіжний християнський портал «ДивенСвіт»

Подія у Фейсбуці: https://www.facebook.com/events/474605809400356/

Подія у Контактах: https://vk.com/event116671848

с. Катерина  ( neftoar@gmail.com, у Фейсбуці та ВК: Катерина Молочій)