Доля християн Іраку вирішиться в найближчі шість тижнів
  • Срд, 23/08/2017 - 16:47

Американські громадські організації заявили про загрозу для християн Іраку, «які можуть зникнути» в найближчі тижні, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com з посиланням на USA Today.

Стів Роше, координатор групи, що займається поверненням християнських сімей в свої будинки в Іраку, заявив про необхідність негайного надання допомоги сім'ям, чиї будинки були зруйновані терористичною організацією «Ісламська держава» (ІДІЛ).

«В даний час міста стикаються з критичною необхідністю протягом наступних 60 днів - до кінця вересня - отримати достатньо роботи і достатню частину основної групи населення, щоб та могла продемонструвати життєздатність для відновлення всього», - цитує видання Роше.

За даними віце-президента католицького руху «Лицарі Колумба» Ендрю Вальтера, число іракських християн скоротилося з 1,5 мільйона до 200 тисяч чоловік. За його словами, місцеве населення готове повернутися до своїх домівок «або зараз, або більше взагалі ніколи». Щоб допомогти їм, рух зібрав більше двох мільйонів доларів.

«Якщо значне число християн не повернеться найближчим часом, це може привести до краху надію на ренесанс для ніневійської рівнини», - сказав він.

Згідно з нещодавно опублікованими Католицькою асоціацією допомоги Близькому Сходу (CNEWA)  статистичними даними, за останні п'ятнадцять років близькосхідні християнські громади - особливо в північних районах Іраку - сильно постраждали, багато християн загинули. У Сирії християнське населення скоротилося вдвічі; сотні тисяч віруючих були змушені залишити свої землі.