«Допомога Церкві в потребі»: три проекти для України в контексті пандемії
  • Пон, 08/06/2020 - 19:54

Папська фундація допоможе придбати засоби індивідуального захисту для духовенства та підтримає чернечі спільноти Кам’янець-Подільської дієцезії.

Три ініціативи на підтримку Церкви в Україні під час надзвичайного стану в охороні здоров’я, спричиненого поширенням коронавірусної інфекції затвердила Папська Фундація «Допомога Церкві в потребі». Загальна сума фінансування трьох проектів – 165.400 євро.

Як зазначається в комюніке, поширеному організацією, перший проект полягає в наданні засобів індивідуального захисту для запобігання зараженню 2740 греко-католицьким священикам та тисячі богопосвячених осіб. Другий проект – аналогічна підтримки для понад 730 священиків латинського обряду та коло сотні семінаристів. Крім того, окрему допомогу отримають 24 жіночі чернечі спільноти Кам’янець-Подільської дієцезії Римо-Католицької Церкви в Україні.

«Від початку пандемії всі засоби захисту, починаючи від масок і до рукавичок і дезінфекційних розчинів, подорожчали вдесятеро, а в деяких випадках – більше, – розповів для “Допомоги Церкві в потребі” о. Микола Леськів, настоятель римо-католицької парафії в Червонограді на Львівщині. – Я придбав також маски для вірних, які не можуть собі цього дозволити, але наші ресурси обмежені». Тож адресати згаданих трьох проектів сподіваються, що постачання захисних матеріалів відбуватиметься принаймні до кінця серпня.