«Дорогі матері, дозвольте і допоможіть вашим дітям бути з Богом», - Владика Діонісій (Ляхович)
  • Пон, 23/05/2016 - 08:26

22 травня 2016 р.Б. відбулося всеіталійське паломництво спільнот «Матері в молитві» до санктуарію Дівіно Аморе, Рим, Італія (Santuario Santa Maria del Divino Amore). Це паломництво пройшло з нагоди 10-річчя започаткування цих спільнот в Італії.

Близько 300 представників із різних міст Італії, таких як Мілан, Ріміні, Тренто та ін., розпочали своє паломництво із молитви Молебня до Пресвятої Богородиці, біля гроти де у 1740 р. відбулося об’явлення Богоматері. Далі паломники прецесійним ходом пройшли місцеві «Двері Божого милосердя». Після короткої молитви, такою ж урочистою ходою рушили до Нового Санктуарію (Il Nuovo Santuario), найбільшої церкви відпустового місця.

Архієрейській Божественній Літургії, яку очолив владика Діонісій (Ляхович) - апостольський візитатор для українців-католиків в Італії та Іспанії, передувала молитва-прохання за своїх дітей яку провадили представники із спільнот із цілої Італії, водночас всі складали подяку за дар материнства. Участь у Божественній Літургії взяли також о. Маврикій Попадюк, ЧСВВ – настоятель монастиря Чину Святого Василія Великого у Римі (Авентин), о. Августин Баб’як – капелан громади м. Тренто, о. Сергій Паламарчук – капелан спільнот «Матері в молитві» в Італії, а також о. Ігор Стус, який здійснював сповідь паломників. Також прислугу на Святій Літургії здійснювали студенти-богослови із Папської Колегії Св. Йосафата: бр. Ігор Ільницький, бр. Андрій Яцишин, бр. Богдан Мишковський.

«Дорогі Матері, якщо ви у своїх серцях матимете «Divino Amore» (Божественну Любов), то зможете робити чуда, і я впевнений, що ви їх можете робити, сьогодні ви є тут саме для цього. Для цього ми повинні працювати та молитися, а Святий Дух нагородить нас своєю любов’ю і провадитиме у житті. Сьогодні наші діти іноді пропадають під впливом поганих звичок. Чому це зло має поїдати їх? Невже не краще посвятити себе Богові? Церква сьогодні дуже потребує таких хлопців і дівчат, які готові віддати себе у руки Божі. Проте, саме у ваших руках, у ваших молитвах, у вашій любові є сила щоб навернути ваших дітей, тому що постійні сварки у цьому зовсім не допоможуть. Дорогі матері, дозвольте і допоможіть вашим дітям бути з Богом, не бороніть їм приходити у монастирі, якщо вони відчувають покликання до такого життя», - владика Діонісій під час проповіді з нагоди паломництва

На завершення, вся спільнота матерів на чолі із п. Лідією Викович, регіональним координатором спільнот «Матері в молитві» в Італії, яка теж вирішувала численні організаційні питання щодо проведення цієї прощі, привітали владику Діонісія із 70-річним ювілеєм дару життя та 10-річчям єпископської хіротонії. Після спільного фото, кожна мати мала можливість отримати благословення владики.

 

Андрій Шестак

студент Папського Університету Святого Хреста у Римі