Дороги ведуть до Риму: передсинодальна проща італійської молоді
  • Чтв, 19/07/2018 - 14:13

«Тисячами доріг до Риму» – таку назву має ініціатива Італійської Єпископської Конференції, присвячена молоді, в рамках якої юнаки й дівчата зустрінуться з Папою Франциском.

Десятки тисяч молодих людей з майже 200 дієцезій всієї Італії протягом першого тижня серпня вирушать у піші прощі паломницькими стежками своєї малої батьківщини, аби, врешті, 11 та 12 серпня зібратися у Римі. Загалом, очікується, що на центральні заходи паломництва до Вічного Міста прибудуть 50 тисяч юнаків і дівчат, супроводжувані понад сотнею єпископів.

Ввечері в суботу, 11 серпня, на давньоримському іподромі Circus Macsimus відбудеться зустріч Святішого Отця з паломниками, а наступного дня вони зберуться на площі Святого Петра у Ватикані, де кардинал Ґвальтьєро Бассетті, голова Єпископської Конференції Італії, очолить Євхаристійне богослуження.

Перед проказуванням молитви «Ангел Господній» Папа Франциск знову приєднається до прочан, щоб надати їм місіонерський мандат та поблагословити подарунки, які італійська молодь повезе в січні до Панами – репродукції розп’яття з церковці святого Дам’яна та ікони Богородиці з Лорето. Після молитви «Ангел Господній», отримавши Апостольське благословення, прочани повернуться до своїх дієцезій.