Дослідження: одружені пари – більш стабільні, ніж ті, що живуть разом «на віру»
  • Пон, 18/03/2019 - 17:39

Нещодавнє дослідження, яке було проведено у 11 країнах світу серед осіб віком 18-50 років, показало, що пари, які живуть разом «на віру» мають більше сумнівів щодо стабільності своїх відносин та надають меншої важливості стосункам, аніж одружені.

Дослідження, проведене в 2018 році у Франції, Канаді, Австралії, Ірландії, Великобританії, США, Чилі, Перу, Мексиці, Колумбії та Аргентині, показало, що одружені пари, віком 18-50 років, котрі живуть разом з дітьми, віком до 18 років, є більш впевненими у тривалості своїх відносин, ніж неодружені.

Найбільша відмінність відзначається у США, де 36% пар, що живуть «на віру» вказали, що мають серйозні сумніви щодо своїх стосунків, на відміну від 17% одружених.

У Великобританії 39% неодружених пар, що живуть разом, мають сумніви щодо стабільності своїх відносин. В Австралії ця цифра становить 35%, в Канаді та Ірландії – 34%, а у Франції – 31%.  

Окрім стабільності відносин, дослідження також показало, що загалом батьки, котрі живуть «на віру», є менш схильними визначати свої відносини як «більш важливі, ніж майже усе інше у житті», у порівнянні із відповідями одружених пар. Хоча, співвідношення відрізняється в залежності від країни.

Для прикладу, в США 75% одружених пар сказали, що відносини є дуже важливими для них, а серед неодружених – лише 56%.

В Австралії різниця між цими показниками становить 15%, в Ірландії – 14%, у Великобританії – 17%.

У Франції свої відносини назвали важливішим, ніж майже усе інше в житті, 73% одружених пар і 70% неодружених пар, що живуть «на віру».

Підсумовуючи дослідження, Інститут сімейних досліджень зазначає, що «все більша кількість дітей у розвинених країнах сьогодні виховується батьками, котрі живуть разом, але не є одружені».

«Відмінності у стабільності одружених та неодружених пар слід враховувати, оскільки процвітання дітей є більш ймовірним у стабільних сім’ях», - зазначають автори дослідження.

Дослідження також підсумовує, що «єдиний фактор, що пояснює відчуття стабільності сімейного життя, асоціює подружжя із посвятою». Автори підсумовують, що одружені батьки є більш схильними надавати більшу важливість своїм відносинам, у порівнянні до батьків, котрі живуть разом «на віру», інформує Catholic Herald.