«Досвід повоєнної Австрії є дуже повчальним для нас сьогодні», – владика Богдан (Дзюрах) з нагоди Національного свята Австрії
  • Птн, 26/10/2018 - 18:14

25 жовтня 2018 року Секретар Синоду Єпископів УГКЦ владика Богдан (Дзюрах), на запрошення Посольства Австрії у Києві, узяв участь у святкуваннях з нагоди Національного дня Австрії. Вітаючи Посла Австрійської Республіки Герміне Поппеллер зі святом, представник УГКЦ передав побажання Божого благословення для австрійського народу та вручив їй книгу про історію і сучасний стан УГКЦ.

Виступаючи перед зібраними гостями з урочистою промовою, пані Поппеллер пригадала важливі історичні етапи, які пройшла Австрія на шляху до нинішнього стану розвинутої європейської країни, розповіла про актуальний стан австрійсько-українських відносин та про подальші перспективи поглиблення співпраці між двома країнами. Вона при цій нагоді побажала, щоб і Україна захистила й утвердила все те, задля чого українці «стояли на Майдані», запевняючи при цьому про всебічну підтримку України з боку Австрії.

Знаменним, на думку Секретаря Синоду Єпископів УГКЦ, було твердження Посла, що саме від 1955 року, тобто від часу визволення Австрії з-під російсько-совєтської окупації, починається відлік періоду повної свободи, добробуту і процвітання Австрії. «Досвід повоєнної Австрії є дуже повчальним для нас сьогодні, – зауважив в коментарі про цю подію владика Богдан, – адже це було десятиліття виснажливої праці, дипломатичних зусиль, а передовсім – молитви, якою австрійці щоденно вимолювали дар звільнення своєї країни від окупації в надії на кращу долю. Їхні надії і сподівання виправдалися. Так само не будуть даремними зусилля і жертви нашого народу, який сьогодні виборює і вимолює власну свободу і право на гідне майбутнє».

До слова, саме приклад повоєнної Австрії, де впродовж 10 років: від 1945 до 1955-го, – тривала щоденна молитва за звільнення країни від російської окупації, надихнув Синод УГКЦ, який 2014 року закликав своїх вірних та усіх людей доброї волі до щоденної молитви за мир в Україні о 21:00. «Ми твердо переконані, що Господь вислуховує молитви своїх стражденних дітей і неодмінно поблагословить і наш народ своїм миром», – додав Секретар Синоду Єпископів УГКЦ.