Довкола парку Івана Павла ІІ на Сихові облаштують відпочинкову зону
  • Суб, 25/10/2014 - 00:44

У п'ятницю, 24 жовтня, виконком Львівської міськради погодив зміни до проекту детального планування центральної частини мікрорайону Сихів у Львові. Відповідно до проекту, який розробляли у співпраці із УГКЦ, буде розширено межі парку Івана Павла ІІ для того, щоб в майбутньому грамотно організувати довкола нього масштабну відпочинкову зону для сихівчан.

Про це на засіданні виконкому, 24 жовтня, розповів директор департаменту містобудування ЛМР Андрій Павлів.

«Це пов’язано з тим, що церква звернулась до міськради з проханням організувати зручний пішохідний доступ до парку Івана Павла, що також пов’язано із наміром УГКЦ розпочати будівництво реколекційного центру та організації Хресної дороги на території  парку, - розповідає Павлів. - Аби це не було випадковим рішенням, ми запропонували зробити це комплексно, великим проектом, в загальному контексті планування пішохідних доріжок та алей парку».

У розмові із ZAXID.NET Андрій Павлів наголосив, що, відповідно до розробленого плану, на Сихові має бути організовано пішохідний і транспортний зв'язок між майбутнім реколекційним центром, парком Івана Павла ІІ, центральною частиною мікрорайону та громадським транспортом.

«Основа ідеї парку – це його розширення з долученням залісненої території, яка підходить до межі міста, у випадку чого парк отримає інший статус, стане великою відпочинковою зоною Сихова», – каже Павлів.

Тоді під цей проект, зі слів чиновника, можна буде залучати міські кошти, бо рекреаційна зона такого масштабу вимагає виконання відповідних вимог та умов його реалізації.

«Цей детальний план чітко фіксує пішохідно-транспорту доступність, прокладання мереж, будівництво нового реколекційного центру, реконструкцію та розширення меж парку, - роз’яснює Андрій Павлів. - Лісова зона перестає бути лісовою зоною, а стає парком з чітким визначенням меж та поділом на зони: представницьку, яка матиме духовне, релігійне значення і частину, яка буде відпочинковою».