Духовні вправи для нечуючих у смт. Брюховичах
  • Срд, 25/11/2015 - 13:27

21-22 листопада 2015 року, Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львіський, відвідав підсумковий дводенний семінар «Лідерства глухих у Церкві» і «Розвитку культури глухих у Церкві», що відбувся в смт. Брюховичі.

Заходи організовані Центром душпастиртва осіб з вадами слуху «Надія» і відділом соціальних питань Патріаршої курії УГКЦ, які покликані створити активне середовище обміну між спільнотами осіб із вадами слуху в Церкві. Це є заключний семінар, який складається з духовних вправ і розважань, які сфокусували увагу учасників на важливому. Митрополит долучився до обговорення і подав свої думки, які в багато чому розкривали теми духовних вправ і дав своє пастирське благословення.

Серед нечуючих були представники львівської, бродівської, дрогобицької і тернопільської спільнот, що активно задіяні до церковного життя. Серед тем, які обговорювали учасники були: відповідальність, смирення і наслідування особи Христа у спільноті. Отець Олександр Михалусь, СДБ, провідник семінару, постійно наголошував на особистій переміні в житті кожного, хто покликається до церковного служіння і поширення Євангелія.

У перерві між вправами до нас приєднався по скайпу наш колега Martin Artero Sanches зі спільноти нечуючих м. Валенсія (Іспанія), який цікавиться проведенням такого вишколу. Маrtin є розробник катехитичних комп’ютерних курсів з біблійним підтекстом для їх поширення серед нечуючих-католиків Європи.