Духовний вечір з нагоди 153-ї річниці уродин Праведного Митрополита Андрея Шептицького
  • Пон, 30/07/2018 - 17:56

У неділю, 29-го липня, в Архикатедральному соборі св. Юра відбувся вечір пам’яті, з нагоди 153-ї річниці уродин Праведного Митрополита Андрея Шептицького. На духовному вечорі були присутні Високопреосвященний Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, Преосвященний Володимир, Єпископ-помічник Львівської Архиєпархії, Настоятель Архикатедрального собору св. Юра митрофорний протоієрей Роман Кравчик та сотрудники собору св. Юра: о. Михайло Кушніт та о. Павло Дроздяк.

Розпочали духовний вечір гості із м. Житомира своїм співом та колоритом Житомирщини, як Високопреосвященніший Владика Митрополит Ігор сказав: “яка наша Україна різноманітна….” та вручи подячні грамоти колективу.

Вів духовний вечір о. Павло Дроздяк, розповідаючи про Праведного Митрополита Андрея, його життя, та його духовну спадщину для Української Церкви та ЇЇ вірних; як про батька Церкви, доброго пастиря, духовний рівень котрого відповідав би викликам того часу.

Духовні слова о. Павла про Праведного Митрополита Андрея перепліталися з камерною музикою, яку виконував квартет солістів камерного оркестру “Віртуози Львова”.

Післі закінчення духовного вечора усі присутні із запаленими світочами вирушили на площу до пам’ятника Праведному Митрополиту Андрею та помолитися за його прославу.