Духовно-мистецький проект «Вірую» відбувся в Крилосі
  • Пон, 27/08/2018 - 11:39

25 серпня у с. Крилос Галицького району в Національному заповіднику «Давній Галич» на Крилоській горі з нагоди святкування Дня незалежності України, в рамках духовно-мистецького проекту «Вірую» пролунали виступи українських музикантів світового рівня.

Про це повідомляє прес-служба .

На захід завітали Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин, Єпарх Коломийський Владика Василій Івасюк, голова обласної державної адміністрації Олег Гончарук, народні депутати України Анатолій Матвієнко та Микола Княжицький, президент Івано-Франківської торгово-промислової палати Андрій Левкович, священнослужителі, відомі культурні діячі, представники влади та громадськості.

На сцені у Крилосі Народна артистка України Ніна Матвієнко дивувала своїм неймовірним голосом шанувальників якісної української музики. Цікавим дійством проекту «Вірую» було звучання нової опери-реквієму «IYOV», яка створена за книгою Йова зі Старого Заповіту з використанням латинських сакральних текстів.

Пролунали й музичні твори у виконанні квартету бандуристок «Гердан» Прикарпатського Національного університету імені Василя Стефаника, академічного симфонічного оркестру обласної філармонії імені І. Маланюк. У приміщені храму звучали давні духовні наспіви України до Богородиці «Радуйся» Наталії Половинки та Юлії Тарасович. Також присутніх вражали мелодичні звуки карильйону «Духовна Скарбниця».

Важливо зазначити, що організаторами мистецького проекту «Вірую» є благодійний фонд «Україна Інкогніта», обласна державна адміністрація, Івано-Франківська торгово-промислова палата та агенція регіонального розвитку області.