Думка Бенедикта XVI неустанно надихає. У Римі розпочався щорічний з’їзд його учнів
  • Чтв, 22/09/2022 - 14:38

У четвер у Римі розпочалась щорічна зустріч «Кола Ратцінґера» - учнів Папи-емерита Бенедикта XVI. Учасниками будуть не лише безпосередні учні Ратцінґера, як академічного викладача, але і молоді дослідники, які трактують його думку, як відправну точку у своїй праці.

Зустріч триватиме 22-25 вересня. Цього разу участі в зустрічі не братиме Архиєпископ Ґеорґ Ґенсвайн, особистий секретар Папи-емерита, оскільки має інші особисті обов’язки. Учасники з’їзду не зможуть зустрітись і з самим Бенедиктом XVI; з огляду на стан його здоров’я, така зустріч була б для нього занадто виснажливою.

24 вересня відбудеться симпозіум під назвою «Я отримав від Господа те, що вам передав» (1Кор.11,23) – зобов’язуючі істини і розвиток вчення Церкви». Головну промову виголосить ординарій Ратизбону, єпископ Рудольф Фодерхользер, який роздумуватиме над «питанням розвитку науки в Католицькій Церкві на основі ІІ Ватиканського собору».

З учасниками також зустрінеться кардинал Курт Кох, протектор «Нових кіл учнів Ратцінґера», які утворились у 2008 році за згодою і бажанням як самого Бенедикта XVI, так і учнів з першого кола.