«Душпастирське навернення – запорука успішного душпастирювання», – Блаженніший Святослав
  • Чтв, 30/01/2020 - 12:40

28-29 січня 2019 року Божого в Патріаршому домі у Львові проходила зустріч Душпастирської ради Патріаршої курії.

У зустрічі взяли участь усі керівники структурних підрозділів Патріаршої курії душпастирського спрямування.

Інтенсивній праці Душпастирської ради передував День духовної віднови для працівників Патріаршої курії,  який провів владика Володимир Груца, єпископ-помічник Львівської архиєпарії. 

Робочі засідання розпочалися з вітального слова Блаженнішого Святослава. Глава і Отець УГКЦ наголосив на важливості Патріаршої курії у розвитку синодальності Церкви, зауваживши, що «завданням структур Патріаршої курії є євангелізація, а для успішного виконання цього завдання, що його дав нам Христос, потрібна стратегічна складова і особливо "душпастирське навернення"».

У робочих зустрічах взяв участь також владика Богдан Дзюрах, Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, який детально проаналізував Постанови Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви, що проходив торік у Римі 1 - 10 вересня. Канцлер Івано-Франківської архиєпархії, о. Віталій Федун, зробив екзегезу Положення про Душпастирську раду Патріаршої курії.

У порядку денному також були виступи о. Любомира Яворського, патріаршого економа, о. Володимира Мальчина, керівника Відділу благодійних проєктів, та о. Віталія Храбатина, представника Пасторально-міграційного відділу.

Голова Душпастирської ради Патріаршої курії, владика Кен Новаківський, проаналізував перебіг Генеральної асамблеї Душпастирської ради, яка відбулася у Львові в грудні 2019 року, та окреслив пріоритетні завдання на найближчу перспективу. 

Адміністратор Патріаршої курії о. д-р Андрій Максимович на завершення подякував усім за участь у плідному засіданні Душпастирської ради.