Душпастирський візит Владики Діонісія з нагоди престольного празника у Мілані
  • Пон, 30/11/2015 - 21:36

У неділю, 29 листопада 2015 р., з нагоди престольного празника на честь святого священомученика Йосафата Преосвященний владика Діонісій Ляхович здійснив душпастирський візит до громади УГКЦ північно-італійського міста Мілану. У цей день привітати українців прибув також монсеньйор Альберто Віталі, відповідальний за душпастирство мігрантів в Міланській Архидієцезії.

Перед початком Божественної Літургії о. Ігор Крупа, капелан громади, разом із учнями та вчителями недільної школи урочисто зустрів Архиєрея із хлібом і сіллю.

Слід відзначити, що з місяця вересня ц.р. громада УГКЦ м. Мілану змінила храм, в якому відбуваються богослужіння. Відтепер українці Мілану збираються на молитву при італійській парафії святого Івана Лятеранського (via Pinturicchio, 35).

Владика Діонісій вперше очолив Архієрейську Божественну Літургію в новому храмі. З Архієреєм співслужили о. Ігор Крупа, капелан громади, о.Альберто Віталі (Milano), о. Анджело Дзардоні (Milano), о.Іван Стефурак, секретар Ап. Візитатора, о. Андрій Кушнір (Bergamo); о. Олександр Товт (Pavia), о. Ігор Голинський (Torino) та о.Методій Любезний (Varese). У Літургії взяли участь понад пів тисячі вірних.

Під час проповіді Апостольський Візитатор, висвітлюючи подвижницький шлях святого Йосафата, наголосив на те, що він за прикладом Христа є добрим Пастирем, який віддає своє життя і таким чином продовжує молитву Ісуса до свого Небесного Отця:  «Щоб усі були одно» (повна версія проповіді тут).

Перед благословенням з привітальним словом до вірних звернувся о. Альберто. По завершенні Літургії висловив також свою подяку Владиці Діонісію, священикам та вірним капелан громади о. Ігор. Після цього Архієрей та священослужителі здійснили Чин освячення води. Насамкінець усі присутні були запрошені до спільної трапези.

Додамо, що громада УГКЦ у місті Мілані була заснована понад чотирнадцять років тому світлої пам’яті о. Василем Поточняком. Десять років душпастирював тут о.Олександр Лісовський, передостанніх два з половиною роки о. Іван Стефурак, а з місяця травня ц.р. капеланом громади призначений о.Ігор Крупа.