Двічі викрадений священик-місіонер повертається до Нігерії
  • Чтв, 07/12/2017 - 13:13

Після того, як в жовтні цього року його вже вдруге викрали в Нігерії, італійський священик-місіонер Мауріціо Паллу повернувся в цю країну. Своє викрадення він вважає справою нечистого, а Діві Марії дякує за свій захист та звільнення.

«Я бачив особливе материнське втручання Діви Марії, а особливо Фатімської Богородиці», - розповів він, - «бо для мене очевидно, що вона зруйнувала диявольські задуми».

63-річний о. Паллу є членом Неокатехуменального шляху. Місіонером в Нігерії він служить вже три роки. Його разом з двома товаришами викрали на півдні Нігерії 12 жовтня.

Викрадення відбулось на їх шляху автомобілем з міста Калабар до міста Бенін. Озброєні злочинці пограбували їх, а потім викрали. Звільнили їх 17 жовтня.

Як інформує CNA, це вже друге викрадення цього місіонера. Вперше це сталось 13 жовтня 2016 року. Як розповідає священик, в момент його викрадення він подумав про своє життя і зрозумів, що ще не готовий померти. «Я сказав до Господа: я бачу, що ще не достатньо надолужив за свої гріхи. Якщо хочеш, щоб я помер, прошу дай мені благодать і Святого Духа, щоб померти як справжній християнин, і пожертвуй моє життя за тих, хто мене вб’є. Однак прошу Тебе, збережи моє життя і я обіцяю, що продовжуватиму звіщати Євангеліє з подвійним запалом», - пригадує о. Паллу. Через півтори години після викрадення його відпустили.

Цього року священик перебував в Римі з 18 жовтня, мав аудієнцію в Папи Римського, котрому сказав, що повертається до Нігерії, не боїться диявола, котрий «вже є переможений смертю і воскресінням Христа».

За словами о. Паллу, у всій цій ситуації з викраденням він став свідком великої сили молитви, пояснюючи, що єдине, що він мав зі собою впродовж періоду викрадення – вервиця, яку привіз з Фатіми, оскільки викрадачі забрали його золотий нашийний хрестик, а Біблії чи бревіарію він зі собою не мав.

Отець Паллу народився у Флоренції. Будучи членом Неокатехуменального шляху, впродовж 11 років був місіонером у різних країнах. У 1998 році вступив до семінарії Redemptoris Mater у Римі. Відслуживши священиком на двох римських парафіях, о. Паллу був скерований до Нідерландів. Звідти його направили до Архиєпархії Абуджи.

Останнім часом в Нігерії було викрадено кількох священиків, одного з них – вбито.