«Двір язичників» в Берліні
  • Срд, 11/09/2013 - 12:11

З 26 по 28 листопада у Берліні відбудеться «Двір язичників», що проходить в рамках ініціативи, запровадженої Папою Бенедиктом XVI і Папською Радою культури. Цей цикл зустрічей відбувається в різних містах Європи і має на меті налагодження діалогу між Католицькою Церквою і невіруючими.

Гасло діалогу в Берліні звучить: «Досвід свободи з Богом і без Бога». Німецький єпископат наголошує, що Берлін, як жодне інше місто в Європі, став епіцентром політичних подій ХХ століття, в яких люди мали досвід свободи чи її відсутності. Однак Берлін є також – як йдеться у заяві – «глибоко секуляризованою метрополією і традиційним для німців місцем воюючого атеїзму». Саме тому «тішимося, що після «Дворів» у Франції, Італії, Іспанії і Мексики ця ініціатива дійшла до Німеччини», – зазначив Архиєпископ Роберт Цолліч. – «Надіємося на добрий діалог між віруючими і невіруючими».

Програма берлінського «Двору язичників» стартує від Червоної Ратуші і завершиться в Музеї Боде на т.зв. Музейному острові.  Впродовж трьох днів будуть проводитись дискусії про гуманізм і віру, про релігію між благоговінням і богохульством, а також про роль мистецтва в діалозі між віруючими і атеїстами. Детальну програму буде представлено в жовтні, однак вже сьогодні попередню інформацію про захід можна отримати на спеціальному інтернет-сайті www.vorhofdervoelker.de

Берлінський «Двір язичників» організовує німецький єпископат, берлінська архиєпархія і Папська Рада культури за співпраці із Католицькою академією в Берліні і Фондом Гвардіні.

За матеріалами wiara.pl