Джихадизм і ґендер
  • Чтв, 02/07/2015 - 12:35

Настали часи війни з небезпечними ідеологіями Заходу, які загрожують не тільки тілу, але й душі.

Є «час на війну і час на мир», каже мудрий Еклезіаст. Маємо час війни з міжнародним ісламським тероризмом. Що гірше, скидається на те, що це лише початок… Але також треба сказати голосно: маємо час війни з небезпечними ідеологіями.

Такою ідеологією є ґендер. Скінчився вже час розповідання казочок, ніби ґендер це сучасна наука, яка займається суспільно-культурними аспектами сексуальності та значенням статевості людини. Зовсім навпаки: це ідеологія, яка прагне повністю зруйнувати сенс біблійної істини, що Бог створив людину як чоловіка і жінку (пор. Бут1, 27). Ґендер має з наукою стільки само спільного, скільки труди Леніна і Сталіна — з будуванням справедливого суспільства. Цій ідеології необхідно противитися послідовно і різними способами. Особливо ж у галузі освіти.

Якщо ми не прокинемося вчасно, то дійдемо до абсурду, як у Швеції. Одна шведка-католичка дізналася від сина, що у школі вчителька сказала дівчаткам і хлопчикам пороздягатися та обмінятися одягом. Обурена пані пішла до школи, аби заявити: вона не бажає, щоб її дитина брала участь у таких заняттях. Натомість вчителька пригрозила, що в такому разі дитину у неї відберуть. Ну бо таке законодавство: існують затверджені шкільні програми, і якщо батьки з ними не погоджуються, то це означає, що вони не доросли до ролі батьків. Лівацький тоталітаризм в усій красі!

Отож саме пора вийти на війну з ґендером. В Італії, здається, пробудження настає. Батькам доводять до свідомості, чим ідеологія ґендеру є по суті. Нещодавні антиґендерні маніфестації вже принесли свої наслідки. Варто послатися на рішення нового бургомістра Венеції, який розпорядився усунути ґендер із публічних освітніх закладів. Ідеться, зокрема, про те, що попередня влада заборонила користуватися в шкільній адміністрації словами «мама» і «тато», звелівши використовувати терміни «родитель 1» і «родитель 2». Новий бургомістр ствердив, що якщо хтось хоче, аби його вдома діти називали номером один чи номером два, то нехай це собі робить, але більшість батьків хочуть — і мають на це право, —залишатися мамою і татом.

Діячі ґендеру не стинають голів, як джихадисти. Але їхня ідеологія отруює мізки й душі, нищить людську автентичність і здорові стосунки.

Даріуш Ковальчик SJ, Gość Niedzielny