Джордж Вайґель про найбільші виклики наступного Папи
  • Пон, 29/06/2020 - 13:05

Євангелізація країн, де віра розбавлена; вирішення тривалої фінансової кризи у Ватикані... Це найбільші виклики, з якими доведеться зіткнутися наступному Папі, говорить американський католицький журналіст і публіцист Джордж Вайґель.

Джордж Вайґель є автором монументальної біографії св. Івана Павла ІІ. Роками його публікації з’являються в престижних американських католицьких журналах. На початку липня видавництво «Ignatius Press» видасть його книжку «The Next Pope – The Office of Peter and a Church in Mission» («Наступний Папа – Петровий уряд та місійна Церква).

– Церква жива, сильна і дієва там, де католики повністю прийняли католицизм і радісно реалізують свій заклик до місії, – сказав Вайґель на онлайн пресконференції. У тих країнах, де католицизм став м'яким (catholic lite), віра втрачає свій вплив на суспільство та культуру.

– М'який католицизм не діє. Не діє в Німеччині; не діє у Швейцарії; не діє в Бельгії; не діє в Голландії; не діє ніде, – сказав він.

Наступний наступник св. Петра, ​​вважає Вайґель, зіткнеться із завданням спробувати виправити цей м'який католицизм, а також зміцнити тих вірних, які зберегли повну довіру до правди Євангелія.

Вайґель також звернув увагу на серйозну фінансову кризу Ватикану. За його оцінками, Святому Престолу загрожує банкрутство. Це результат поганого управління та великої корупції. Боротьба з цими патологіями полягає, насамперед, у зміні працевлаштування фахівців за межами Римської курії; сьогодні нерідко є так, що важливі завдання доручають особам, які не мають жодних компетенцій їх виконувати.