Еквадор: розпочинаються приготування до Міжнародного Євхаристійного Конгресу
  • Чтв, 27/10/2022 - 20:38

Зустріч відбуватиметься у столиці країни у вересні наступного року. Дату її проведення оголосили на спільній прес-конференції Голова Єпископської Конференції Еквадору та Архиєпископ Кіто.

У Ватикані 20 березня 2021 року було повідомлено про те, що Папа Франциск затвердив обрання Архидієцезії Кіто (Еквадор) місцем проведення 53-го Міжнародного Євхаристійного Конгресу, що відбудеться 2024 року. «Ця церковна зустріч виявить плідність Євхаристії для євангелізації та оновлення віри на Латиноамериканському континенті», – зазначалося в комюніке Папського Комітету Міжнародних Євхаристійних Конгресів, який пояснював, що причиною обрання столиці Еквадору стало 150-річчя посвячення цієї країни Пресвятому Ісусовому Серцю.

У середу, 26 жовтня 2022 р., Архиєпископ Кіто Альфредо Хосе Еспіноса та Голова Єпископської Конференції Еквадору архиєпископ Луїс Кабрера, офіційно оголосити про те, що 53-й Міжнародний Євхаристійний Конгрес відбуватиметься від 8 до 15 вересня 2024 року. Його тема, затверджена Святішим Отцем, звучить: «Братерство для зцілення світу. “Ви ж усі брати” (Мт 23,8)».

У повідомленні Папського Комітету Міжнародних Євхаристійних Конгресів зазначається, що із цим оголошенням розпочинається організаційне та духовне приготування до наступного Міжнародного Євхаристійного Конгресу, в яке залучені також делегати, призначені різними єпископськими конференціями.