Еквадорські єпископи: корупція – це тяжкий гріх, за який доведеться відповідати перед Богом
  • Срд, 01/07/2020 - 14:09

У відкритому листі до вірних члени Єпископської Конференції Еквадору засуджують корупцію, особливо, в контексті поширення пандемії коронавірусу, внаслідок чого страждають найуразливіші.

Корупція – це тяжкий гріх, вона «несумісна з християнською вірою» і є «злочином, що прирікає на смерть багатьох людей, які перебувають в злиднях». Таке суворе застереження висловили члени Єпископської Конференції Еквадору у відкритому листі до вірних, опублікованому в понеділок, 29 червня 2020 року. 

Документ еквадорських єпископів є реакцією на теперішню ситуацію в країні, що склалася у зв’язку з поширенням пандемії коронавірусу, в контексті якої стала відома інформація про зловживання під час придбання та постачання ліків, засобів індивідуального захисту та продуктів харчування. Ієрархи зазначають, що йдеться про «обурливе розповсюдження випадків корупції», та висловлюють близькість страждаючим людям, що втратили «життя, роботу, надію».

Окрім засудження корупції, Церква Еквадору також закликає захищати «право на життя, як Божий дар», оскільки «здоров'я – це незаміниме право людини», яке сьогодні, на жаль, перетворилося в «жалюгідну торгівлю».

Еквадорські єпископи наголошують, що в умовах економічної та санітарної кризи, коли бідних дедалі більше позбавляють будь-яких можливостей, «необхідна прозорість управління ресурсами», і «боротьба з корупцією не повинна бути винятком». Корупція, за словами ієрархів, «сприяє культурі відкинення найуразливіших та породжує несправедливість та безкарність». Але за таке ставлення, позначене «байдужістю та безвідповідальністю» щодо інших, «доведеться відповідати перед Богом».

Тому члени Єпископської Конференції Еквадору вимагають «якомога ретельніше проводити розслідування», щоб повернути вкрадені гроші та віддати їх громадянам. «Достойний народ не може бути співучасником корупції та безкарності», – наголошують вони. Єпископи висловлюють сподівання на діяльність демократичної системи та на те, що народ «не житиме згідно з корупційним диктатом». «Кожен повинен зробити все можливе на користь справедливості, миру, спільного добра та майбутнього країни», – підкреслюють вони на завершення.