Facebook оновив алгоритм відбору новин після звинувачень в упередженості
  • Суб, 27/08/2016 - 15:51

Facebook оновив рубрику «Trending» (Популярні новини) після повідомлень про політичну упередженість при виборі новин. У прес-службі компанії заявили, що зробили рубрику більш автоматизованою, повідомляє УНІАН.

Тепер Facebook доручить роботам створювати опис новин, також користувачі будуть бачити кількість людей, які обговорюють цю новину.

Мета Facebook, йдеться в прес-релізі, зробити рубрику зручною для якомога більшої кількості людей. «Це складно, якщо ми будемо узагальнювати теми в ручну», — пояснюють в компанії.

У травні 2016 року в США колишні співробітники Facebook розповіли виданню Gizmodo, що соціальна мережа штучно просуває новини на користь ліберального табору за рахунок консервативного. Після цього Facebook потрапила під шквал критики у ЗМІ. С

енатор Джона Туна зажадав від компанії відповісти на звинувачення. У прес-службі соціальної мережі тоді пояснили, що «не виявили жодних доказів систематичної політичної упередженості» при формуванні рубрики Trending, а консервативні і ліберальні теми представлені в ній практично однаково.