Фахівці в галузі релігійного фандрейзингу провели семінар для монахинь та працівників Патріаршої курії УГКЦ у Львові
  • Птн, 26/04/2013 - 11:43

Із 22 до 24 квітня 2013 року в актовому залі Львівського інституту банківської справи відбувся відкритий семінар на тему «Фандрейзинг — вміння заражати інших справою, заради якої ми живемо». Семінар провели  о. Войцех Жмудзинський, ТІ, делегат предстоятеля Великопольсько-Мазовецької провінції Товариства Ісуса в галузі освіти, директор Centrum Arrupe і головний редактор щоквартального видання про виховання «Być dla innych» («Бути для інших»), та о. Артур Колоджейчик, ТІ, співробітник Європейського центру комунікації та культури (ECCC) у Варшаві. Ці тренери є висококласними фахівцями в галузі релігійного фандрейзингу. Семінар вирішили зробити відкритим для всіх охочих.

 

Додамо, що таке навчання відбулося в межах проекту «Сертифікаційна програма з економічних дисциплін для сестер-економок жіночих згромаджень УГКЦ», ініційованого Відділом розвитку Патріаршої курії. Участь у семінарі взяли сестри-монахині УГКЦ і працівники Відділу комісій Патріаршої курії УГКЦ у Львові.  Під час навчання учасники дізналися про те, як створити позитивний імідж організації (спільноти), про зв'язки з громадськістю в кризових ситуаціях та формаційний підхід до фандрейзингу, про роль лідера в залученні коштів і т. п. Наприкінці семінару всі учасники отримали сертифікати про участь у цьому заході.

 

У коментарі для Департаменту інформації УГКЦ о. Войцех зазначив, що фандрейзинг є давньою традицією Католицької Церкви і те, що сьогодні окреслюють таким терміном, у минулому називалося збором грошей для Церкви, тобто благодійністю. «Найперше ми повинні розуміти, що фандрейзинг – це питання не збору грошей, а збору друзів. Ми шукаємо не грошей, а друзів, які зможуть співпрацювати з нами», – зазначив священик-єзуїт. На його думку, ті люди, які прагнуть скористатися практикою фандрейзингу, повинні думати, передусім, про співпрацю, а не лише про те, щоб отримати гроші для реалізації проекту. «Головне призначення  фандрейзингу – це співпраця і дружба. Тому ми повинні змінити думку про, те що люди з грошима є тими, хто має дати нам певні кошти, тому що ми робимо щось добре і благородне», – зауважив він.

 

Департамент інформації УГКЦ