Філіппінських архиєпископ до вірних: неможливо бути католиком і підтримувати вбивство
  • Срд, 19/04/2017 - 19:24

Глава Конференції католицьких єпископів Філіппін у своєму Великодньому зверненні висловив критику тим католикам, які відкидають моральне вчення Церкви.

Архиєпископ Сократес Віллеґас з Лінґаєн-Даґупан зазначив: «Скільки наших католиків відкрито і голосно заявляють: «Я – католик, але я згідний з тим, що наркоманів треба вбивати; з них нема жодної користі. Я – католик, але підтримую смертну кару». Архиєпископ наголосив, що стало «модно» ігнорувати думку католицьких єпископів щодо ключових моральних питань, які стоять перед державою.

Архиєпископ Віллеґас зазначив, що філіппінські єпископи «стали мучениками в соціальних мережах». Він додав: «Коли ми говоримо, вони хочуть закрити нам рота. Коли ми виступаємо проти, вони хочуть нас покалічити. Коли ми виступаємо за життя, вони хочуть нас вбити», інформує Crux.

Архиєпископ закликав вірних відкинути таке ставлення. «Ідіть до в’язниці заради Євангелія», – сказав він. – «Будьте готовими померти заради нашої віри».

Нагадаємо, що від того часу, коли в червні 2016 року до влади на Філіппінах прийшов президент Родріґо Дутерте, він пообіцяв викорінити наркоторгівлю, вбиваючи дилерів і наркозалежних. Лише впродовж одного місяця в країні було вбито більше 7 тисяч осіб, які загинули або під час операцій поліції по боротьбі з наркотиками, або за невідомих обставин.

Архиєпископ Сократес Віллеґас є голосним критиком такої політики президента.