Фонд «Допомога Церкві в потребі» провів конференцію щодо захисту релігійної свободи
  • Птн, 16/05/2014 - 22:08

Фонд «Допомога Церкві в потребі» провів низку просвітницьких заходів на тему християнофобії, повідомляє «Седмиця».

У Валенсії 9 травня була організована конференція «Християнофобія на Заході» Зустріч відбулася в рамках IV Дня за свободу релігії, під час якого депутату європарламенту Хайме Майор Орехе була вручена премія за захист релігійної свободи.

На конференції доповідачі згадали про часті випадки дискримінації християн. Зокрема, мова йшла про «війну проти Розп'ять» в класних кімнатах, ініційовану в 2001 р. фінкою Сойле Лаутсі та її сім'єю. У 2009 р. вони домоглися постанови ЄСПЛ про видалення Розп'ять з класів. 2 роки по тому італійський суд оскаржив це рішення і домігся можливості розміщувати християнські символи в класах шкіл.

Вслід за справою Лаутсі було відкрито ряд процесів проти присутності релігії в громадських місцях,  а також  школах, більшість позовів відхилено.

Паралельно йде процес зміни морального вектора освіти в європейських школах. Диктатура гендерної ідеології та сексуальне виховання в ранньому віці приходить на зміну релігійних предметів, пише InfoCatolica.

Крім того, почастішали випадки вандалізму в церквах, осквернення храмів, переривання богослужінь антиклерикально налаштованими групами.

Експерти фонду «Допомога Церкві в потребі» відзначили подвійні стандарти у ставленні до проблеми дискримінації християн в ЄС. З одного боку, Євросоюз може втручатися в політику країн Близького Сходу та Азії, пропагуючи захист прав християн. З іншого боку, на будь-який текст документу, розглянутого в Європарламенті, де міститься посилання на християн або християнство, буде накладено вето з боку соціалістів або лібералів.

За матеріалами: www.blagovest-info.ru