Фонд "Допомога Церкві в потребі" зібрав понад 90 млн. євро на благодійні проекти
  • Суб, 29/06/2013 - 17:40

Міжнародний католицький фонд "Допомога Церкві в потребі" (Aid to the Church in Need / Kirche in Not) зібрав 2012 року 90 млн. 789 тис. 588 євро на здійснення благодійних проектів. Як наголошується в прес-релізі фонду, ця сума значно перевищує ту, що зібрали 2011 року – коли через кризу до фонду надійшло "всього" 82 100 000 євро.

Кошти, що надходять до фонду від благодійників з усього світу, підуть на реалізацію 5640 проектів у 140 країнах.

За даними за 2012 рік, більшу частину грошей – 27,9% – витратили на будівництво церков, монастирів і парафіяльних центрів. Великі суми також виділили на матеріальну допомогу священикам, розвиток духовної освіти, катехизацію, діяльність християнських ЗМІ.

Торік найбільший обсяг допомоги отримала від фонду Індія – 4 170 000 євро. Значна частина цієї суми пішла на відновлення будинків, зруйнованих під час антихристианських погромів у штаті Орісса 2008 року.

На другому місці – Бразилія і Україна (по 3,8 млн. євро).

Значні кошти фонд "Допомога Церкві в потребі" виділив торік на здійснення проектів у Росії: також 1,3 млн євро – на допомогу Католицькій Церкві, 702 тис. євро – на допомогу Православній Церкві та 348 тис. – на міжконфесійні проекти. За словами керівника російського відділу фонду Петра Гуменюка, діяльність фонду в Росії робить великий внесок у розвиток діалогу між Католицькою та Православною Церквами.

Враховуючи різке загострення ситуації на Близькому Сході, фонд виділив значні суми на допомогу жителям цього регіону. Так, на потреби сирійських біженців передали понад 1 млн. євро. 700 тис. євро виділили на різні проекти в Єгипті.

Серед країн, які отримали торік значну допомогу від Фонду, варто також назвати Демократичну республіку Конго (2, 2 млн. євро), Кубу (1, 4 млн.) і В'єтнам (1, 2 млн.).

Фонд "Допомога Церкві в потребі" заснував 1947 року католицький священик з Нідерландів Веренфрід Ван Страатен. Спочатку метою фонду була допомога потребуючим клирикам і біженцям-католикам у повоєнній Німеччині, проте з часом організація почала займатися й іншими проектами. Сьогодні "Допомога Церкві в потребі", штаб-квартира якої розташована в німецькому Кенігштайні, фінансує церковні благодійні проекти на всіх континентах.     

   
За матеріалами: http://www.newsru.com/