“Franciscus“: францисканці з Ассізі створили новий типографічний шрифт
  • Срд, 29/01/2020 - 20:10

Перший церковний цифровий шрифт, натхнений манускриптами XIII-XV століть, що з’явиться у вільному доступі, буде використовуватися, зокрема, для оновленого часопису «San Francesco».

Францисканська спільнота з Ассізі, готуючись до відзначення сторіччя журналу «San Francesco», приготувала унікальний цифровий типографічний шрифт. Створений братами зі спільноти та дизайнерами зі студії «Studiogusto», Franciscus натхнений манускриптами, що походять з періоду між 1200-1400 роками й зберігаються в монастирській бібліотеці, та фресками базиліки святого Франциска.

Кутові форми, характерні для готичного середньовічного письма, стали відправною точкою для створення шрифту, який поєднує традицію та сучасність. У дійсності, Franciscus сягає своїм корінням епохи святого Франциска, але спроможний ясно промовити до сучасної людини. Він покликаний відобразити францисканську ідентичність, здатну завжди оновлюватися, оскільки завжди актуальним залишається послання святого Бідняка з Ассісі. Franciscus буде безкоштовно доступний для завантаження та використання.

Отець Енцо Фортунато, Директор прес-бюро Ассізі, підкреслює, що цей новий шрифт є «плодом зусиль останніх років в світі комунікації та досліджень». «Він без сумніву позначить новий культурний етап у цифровій сфері. Він буде безкоштовно запропонований усім, хто захоче його використовувати, згідно з духом інклюзивності, який є нашою характерною рисою», – зазначає священик, додаючи, що шрифтом Franciscus «писатимемо нові сторінки життя».