Франциск на парафії Угорської Греко-Католицької Церкви
  • Суб, 29/04/2023 - 18:45

Перша половина другого дня Апостольської подорожі Папи Франциска в Угорщину завершилася відвідинами греко-католицького храму Покрова Пресвятої Богородиці в Будапешті.

 

Після зустрічі з убогими та з біженцями, що відбулася в храмі святої Єлизавети Угорської в Будапешті, Папа Франциск завітав до розташованої неподалік греко-католицької церкви Покрова Пресвятої Богородиці, де відбулася коротка зустріч з спільнотою Угорської Греко-Католицької Церкви, яка станом на сьогодні сформована як митрополича Церква свого права, яка об’єднує Гайдудорозьку архиєпархію та Мішкольську й Ньїредьгазьку єпархії.

Коли Святіший Отець ввійшов до храму, його привітали традиційними літургійними співами. Митрополит Фюліп, Гайдудорозький Архиєпископ, звернувся із коротким вітальним словом, прозвучала коротка літургійна молитва, яку Папа завершив, уділивши присутнім своє благословення.

Повернувшись до Апостольської нунціатури, яка стала його тридневною резиденцією, Папа Франциск прийняв Митрополита Будапештського та Угорського Іларіона. Як інформує прес-служба Святого Престолу, розмова тривала приблизно 20 хвилин.