Франциск направив послання главі ФАО
  • Суб, 18/10/2014 - 23:43

В посланні генеральному директору Продовольчої і сільськогосподарської організації Об'єднаних Націй (ФАО) Жозе Граціану да Сілви, спрямованому з нагоди Всесвітнього дня продовольства, Папа Франциск нагадав про один з найдраматичніших парадоксів нашого часу: багатьом людям не вистачає щоденної їжі, між тим величезна кількість продуктів харчування витрачається, викидається на смітник, потрапляє в руки спекулянтів.

Незважаючи на прогрес у боротьбі з голодом, становище в багатьох країнах залишається тривожним. Коментуючи статистичні дані про голод, Папа підкреслив, що за цими цифрами стоять живі люди, які мають людську гідність.

Святіший Отець нагадав про важливе значення сімейних фермерських господарств, захисту яких присвячений цьогорічний Всесвітній день продовольства. Сім'ї, які проживають у сільській місцевості - переконаний Папа, - здатні задовольняти попит на продукти харчування, не завдаючи шкоди навколишньому середовищу. Але вони вимагають підтримки - необхідно враховувати не тільки технічні потреби жителів сільських регіонів, але також людські, духовні та соціальні; вчитися від них трудових здібностей, любові, солідарності й щедрості, які існують в їх сімейному середовищі та можуть стати прикладом для суспільного життя. Папа закликав забезпечити доступ сімей з сільських регіонів до технологій, а також участь у прийнятті рішень, які торкаються   їх життя.

Святіший Отець підкреслив важливість зміни ставлення до людської роботи, економічних цілей та діяльності, харчового виробництва та захисту навколишнього середовища. "Це, можливо, єдина можливість для побудови справжнього майбутнього миру, якому сьогодні загрожує продовольча небезпека", написав Папа Франциск.