Францисканці з батьківщини святого Франциска для співбратів в Україні
  • Чтв, 12/01/2023 - 14:45

Спільнота головного францисканського монастиря, що в Ассізі, закликає допомогти в підтримці служіння францисканців в Україні, які в цей період війни несуть полегшення постраждалим від її руйнівних наслідків.

Зігріти біженців і внутрішньо переміщуваних осіб, нагодувати гарячою стравою, допомогти деякою мірою відновити нормальність і радість взаємин, які відібрала війна. На це спрямовані зусилля також монастирів і парафій Ордену Братів Менших в Україні. Підтримати їх закликають співбрати, що служать в базиліці святого Франциска в Ассізі, на батьківщині основоположника чернечої родини.

«Вони і далі надають притулок і допомогу тим, хто рятується від війни, від голоду, від морозного холоду та ізоляції, спричиненої постійними бомбардуваннями», – пояснює очільник бюро комунікації монастиря Сакро-Конвенто, головного монастиря Ордену Братів Менших о. Джуліо Чезарео. «Вже минув майже рік від початку вторгнення в Україну з боку Росії, та здається, що мир ще дуже далекий, війна призводить до смертей і руйнувань. Український народ, мордований холодом і постійними бомбардуваннями електростанцій і цивільної інфраструктури, потребує постійної допомоги», – зазначається в комюніке.

Тому спільнота з Ассізі звертається до всіх людей доброї волі із закликом про підтримку, зазначаючи, що «війна є жахіттям, на яке можемо відповісти молитвою, дружбою та конкретною близькістю, відповідно до можливостей кожного». Свою допомогу можна надати, надіславши пожертву до осередку Францисканської Карітас при Сакро-Конвенто.

«Наші монастирі та наші храми, – розповів провінційний настоятель в Україні о. Станіслав Кава, – маючи огрівання на основі твердого палива та оснащені генераторами на випадок відключення електропостачання, діють як притулки та місця відпочинку й підтримки для населення. У наших монастирях ми також щоденно продовольчі набори, гарячі страви та покривала».