Франція: Дні святого Франциска Сальського збирають католицьких журналістів
  • Срд, 07/12/2022 - 11:01

Федерація Католицьких Медіа Франції запрошує працівників католицьких медіа на чергову зустріч, що відбувається наприкінці січня 2023 року в контексті літургійного спогадування Небесного покровителя журналістів. Цього разу відбудеться вручення першої Премії Жака Амеля.

Вже 25-й рік поспіль Федерація Католицьких Медіа Франції організовує Дні святого Франциска Сальського, присвячені роздумам про долання викликів, які стоять перед католицькими медіа в сучасному світі. Вони відбуватимуться від 25 до 27 січня 2023 року в Люрді. Дати проведення пов’язані із літургійним спогадуванням святого Франциска Сальського, який є Небесним покровителем журналістів, що припадає на 24 січня.

Збираючи понад 250 журналістів і працівників християнських медіа, що походять із понад 20 країн світу, ці дні є нагодою для обміну досвідом і взаємного збагачення. Відкрившись кілька років тому на міжнародний вимір, завдяки співпраці з ватиканською Дикастерією в справах комунікації та Всесвітньою асоціацією католицької комунікації SIGNIS, ці дні залучають експертів з усієї Європи, а також із США, Канади, Індії, Філіппін, В’єтнаму, Кенії, Кот-д’Івуару та інших країн. «Як зробити так, щоб бути почутим?» – такою є тема зустрічі.

Винятковим гостем цього разу буде кардинал П’єтро Паролін, Державний Секретар Святого Престолу, який приїде, зокрема, для того, щоби вручити першу Премію ім. отця Жака Амеля, створену на честь французького священика, убитого біля престолу під час Святої Меси. Відзнакою нагороджуватимуть працю журналістів, які робить особливий внесок у справу миру в світі.