Франція: рішучий голос Церкви у справі in vitro без батька
  • Втр, 04/02/2020 - 17:16

Церква у Франції рішуче протестує проти нового закону, який зробить запліднення in vitro доступним для лесбійських пар та одиноких жінок. За нові постанови вже проголосували в нижній палаті парламенту. Далі передбачено голосування в Сенаті. З відкритим листом до французького прем'єр-міністра у цій справі звернувся Архиєпископ П'єр д'Орнеллас, відповідальний за біоетику в єпископаті.

Він попереджає про небезпечні прецеденти. Франція відкривається на євгеніку, а, перш за все, підриває основний принцип рівності. Відтепер закон вирішує, що деякі діти будуть позбавлені ​​батька від зачаття, – каже Архиєпископ д'Орнеллас.

«Тут йдеться лише про етичне питання. Чи має право цивільне законодавство декретувати, що деякі діти не матимуть батька, не матимуть предків зі сторони батька. Я оскаржую це, цю владу, яка створює собі цивільне законодавство. Заради чого цивільне законодавство хоче це вирішувати? Звідки беруться ці повноваження? Ми підписали Загальну декларацію прав людини в Парижі. У першій статті сказано, що всі люди народжуються вільними і рівними у своїх правах. Але зараз вже так не буде. Це закінчилося. Наш закон більше не буде відповідати Декларації прав людини, яку ми підписали, тому що в нас будуть діти, які народиться без батька. Для мене це основне право: мати батька. Я чекаю, коли хтось мені доведе, що це не є основним правом людини», – сказав Архиєпископ д'Орнеллас. – Відбувається така велика несправедливість. Закон надає собі владу вирішувати, що деякі діти тепер матимуть батька, а інші – ні».