Франція: як жити після пандемії, єпископат радить президенту
  • Втр, 09/06/2020 - 09:51

Голова єпископату Франції скерував обширного 60-сторінкового відкритого листа президенту Еммануелю Макрону. Архиєпископ Ерік де Мулен-Бофор розмірковує над боротьбою з коронавірусом, карантином та поверненням до нормального життя після пандемії. Лист має форму книги, яку можна придбати в книгарнях.

Митрополит Реймса робить висновки з того, що пережили французи за останні місяці. Він пише про боротьбу, страждання, а також про позитивні аспекти  карантину, який навчив нас жити в іншому ритмі та більше ознайомитися з нашим домом. Деякі по-новому почули спів птахів і, як ніколи досі, милувалися приходом весни. За словами Архиєпископа де Мулен-Бофорт, позитивним наслідком карантину має бути збереження неробочої неділі у Франції. Він також пропонує, щоб раз на певний час, наприклад, однієї неділі на місяць, повернутися до повної блокади всієї країни за зразком карантину.

Голова єпископату також говорить про занадто тривалу заборону служити публічні Літургії. «Державі завжди загрожуватиме небезпека, якщо не трактуватиме своїх громадян як відповідальних осіб», – пише митрополит Реймса. Після негативних переживань пандемії, коли багато осіб загинули без можливості примирення з Богом, він наполегливо закликає президента Макрона змінити статус лікарняних капеланів.

Архиєпископ де Мулен-Бофорт також вказує на необхідність збереження національної єдності при виході з пандемії. Він вказує на невирішену проблему інтеграції мігрантів у Франції. «Співчуваю, що наша країна не в змозі забезпечити місце для тих, хто прожив серед нас стільки років», – додає голова єпископату.