Французи не хочуть реєструвати гомо-«шлюби» і віддавати їм дітей на усиновлення
  • Чтв, 25/04/2013 - 10:03

У Франції не зменшується суспільне обурення щодо псевдошлюбів, які вчора дозволив законодавчий уряд Франції. Через радикальні положення, що уможливлюють не лише усиновлення, але навіть народження дітей для гей-пар, 56 відсотків французів проти нового закону. Своє обурення вже висловили мери міст і працівники відділів реєстрації цивільного стану.

 

Незважаючи на колишні обіцянки президента Олланда, закон не міститиме можливості посилатися на свободу совісті, щоб не брати участі в реєстрації так званих гомо-«шлюбів». Отож, усі держчиновники, в обов’язки яких входить реєстрація подружнього зв’язку, без огляду на свої переконання муситимуть надати аналогічні послуги гей-парі. Сьогодні у двох з половиною тисячах мерій Франції немає жодного чиновника, який був би готовий затвердити такі стосунки поміж двома особами однієї статі, як шлюб.

 

Французи не приховують, що новий закон їх обурює. 23 квітня ввечері кількатисячний натовп зібрався на протест під приміщенням Національних Зборів. Зафіксовані сутички з поліцією. Однак 5-го і 26-го травня французи планують знову зібратися на демонстрації в центрі Парижа. Так зароджується новий громадський рух. Це молоді люди, які, аби виявити свій протест законові про гомо-«шлюби» та несхвалення маніпуляції шлюбом і сім’єю, збираються на вечірні чування, розважають в тиші, співають, декламують вірші. У Парижі вчора їх зібралося 5 тис. осіб, а у всіх містах Франції – понад 100 тисяч.

 

За матеріалами http://pl.radiovaticana.va/