Французькі єпископи спільно виступають проти евтаназії
  • Пон, 02/04/2018 - 16:10

Посеред намагань легалізувати самогубство з допомогою лікаря в певних частинах Європи, 118 французьких єпископів підписали декларацію, в якій наголошують на потребі турботи про життя аж до природної смерті та пояснюють ставлення Церкви до самогубства у всіх його формах.

В документі єпископи віддають честь тим медичним працівникам, які надають хворим особам паліативну допомогу і підтримку аж до миті природної смерті. Водночас, вони висловлюють занепокоєння тим, що доступ до паліативної опіки є обмеженим, оскільки в країні недостатньо кваліфікованих спеціалістів у цій сфері.

«У зв’язку із цією недостачею та медіа-підтримкою певних кіл, багато осіб закликають змінити законодавство, легалізувавши евтаназію та самогубство з допомогою лікаря», - зазначають вони. – «Зміна законодавства продемонструє не лише відсутність поваги до проведеної раніше законодавчої роботи, але й до пацієнтів та тих, хто турбується про них».

«Вбивство, навіть якщо вдавати, що воно спричинене співчуттям, в жодному випадку не є опікою»,- пишуть єпископи.

Французькі єпископи закликають громадян пам’ятати історію Доброго Самарянина, котрий проходив повз пораненого чоловіка на вулиці. Замість того, щоб покинути його вмирати, він потурбувався про нього та переконався, щоб останній отримав належний догляд та опіку, щоб одужати.

«У світлі цієї історії, ми закликаємо наших громадян та політиків звернутись до своєї совісті, щоб могти надалі будувати у Франції братське суспільство, в якому ми колективно і кожен зокрема дбатимемо один про одного», - цитує слова єпископів Франції CNA.