Французька Церква рішуче проти легалізації гомосексуальних стосунків
  • Пон, 01/10/2012 - 00:00

У Франції тривають дебати щодо урядового проекту легалізації так званих гомосексуальних подруж. Після пропозиції організувати в країні всенародний референдум, єпископат видав документ, у якому докладно проаналізовано всі аргументи «за» і «проти» зміни визначення поняття «подружжя».

 

Документ особливо звертає увагу на аспект, якого намагаються уникати у лівих середовищах. Йдеться про PACS, тобто реєстр партнерських зв’язків, який запроваджений у країні з 1999 року, куди включаються також і одностатеві союзи. 95% таких зв’язків – гетеросексуальні, що свідчить про те, що гомосексуальним середовищам йдеться не про визнання їх прав, а про їх зрівняння. Слушний закон про недискримінацію вони хочуть замінити принципом рівності. Особливе занепокоєння викликає факт збільшення претензій на усиновлення дітей, що навіть для партнерських зв’язків у Франції було досі заборонено. Свої претензії геї аргументують тим, що «право мати дітей мають також і ті, які не в стані зачати їх природним способом».

 

Урядовий проект закону про зрівняння у правах подружжя із гомосексуальними зв’язками розглядатимуть у Франції 24 жовтня. Команда президента Франсуа Голанді вважає, що загальнонародний референдум у цій справі є непотрібним.  

 

За матеріалами: radiovaticana.va