Фултона Шина беатифікують в грудні
  • Чтв, 21/11/2019 - 11:05

Дієцезія Пеорії оголосила про те, що беатифікація Фултона Шина відбудеться 21 грудня в місцевій катедрі св. Марії від Непорочного Зачаття.

Саме в цій катедрі 20 вересня 1919 року Фултон Шин прийняв священичі свячення. В заяві дієцезії йдеться про те, що беатифікація відбувається в рамках відзначення 100-річчя його священства.

Шин народився в Іллінойсі у 1895 році, в 24 роки став священником. У 1951 році був призначений єпископом-помічником Нью-Йорка, де служив до 1966 року, коли його призначили єпископом Рочестера. На емературу він вийшов в 1969 році і повернувся до Нью-Йорка, де проживав до смерті в 1979 році.

В Сполучених Штатах він був широко відомий завдяки катехезам, які проводив по телебаченні. Його шоу під назвою «Життя варте того, щоб його прожити» дивились мільйони.

6 червня цього року Конгрегація у справах святих видала декрет, що визнав чудо за його заступництвом, і це відкрило шлях до його беатифікації. Чудо було пов’язане з одужанням новонародженого Джеймса Фултона Енґстрома, котрий народився мертвим у вересні 2010 року. Хлопчик не проявляв ознак життя, лікарі безрезультатно намагались повернути його до життя. Коли батьки почали молитись за заступництвом Фултона Шина, хлопчик ожив.

У 2012 році Папа Бенедикт XVI визнав героїчні чесноти Архиєпископа, інформує Catholic Herald.