Ганебна війна ліберальних ЗМІ США проти підлітків
  • Срд, 23/01/2019 - 14:30

Інцидент, що трапився після Вашингтонського «Маршу за життя» на території Меморіалу Лінкольна 18 січня цього року, набув широкого розголосу в американських ЗМІ й викликав чергові поділи в американському і без того поділеному суспільстві.

Відповідно до реконструкції FoxNews та заяв самих студентів, після «Маршу за життя» у Вашингтоні група студентів Вищої католицької школи у Ковінґтоні (штат Кентуккі), яка взяла участь у цьому Марші, на території Меморіалу Лінкольна очікувала прибуття своїх автобусів. До них підійшла група афро-американців, котрі почали у непристойний спосіб ображати їх, на що студенти не реагували. Після цього, до групи студентів підійшла ще одна група, принаймні один з  учасників якої мав відеокамеру. Групу очолював індіанець, який бив у шаманський бубон та голосно наспівував. Попри все, студенти зберігали спокій.

Одразу ж після інциденту флагман ліберальної преси CNN розмістив повідомлення про те, що група студентів-католиків напала на афро-американців та познущалася з американського індіанського вождя Натана Філліпса. Услід  за CNN, The New York Times, Washington Post і National Review також розпочали кампанію цькування студентів. Шквал ненависті, який піднявся у ліберальному американському середовищі проти безневинних дітей, тільки через те, що комусь вони видались загрозливими, нагадує подібні кампанії, організовані нацистами проти євреїв та католиків у часах Третього Рейху. І вся ця істерія супроводжувалась закликами до фізичного насильства і навіть вбивства. Про погрози фізичним насильством і смертю на свою адресу заявляють також і самі студенти. Після цього, як на поверхню почали вилазити реальні факти, частина високопозиціонованих цькувачів почала тихенько видаляти свої попередні цькувальні дописи із соціальних мереж.

Натан Філіппс, котрий представляє себе індіанським вождем, заявив для CNN, що група студентів оточила його на території Меморіалу Лінкольна й почала ображати. Філліпс не зміг навести жодного образливого висловлювання чи образливої дії з боку студентів, усі його твердження побудовані на «можливо», «думаю», «здається», «я відчував». При цьому, Філліпс постійно змінював свої заяви для американських ЗМІ: спочатку він заявляв, що група студентів йому перегородила дорогу, потім, що він побачив, як група білих студентів-католиків напала на чотирьох чорних людей.

Вже 19 січня група з 20 чоловік, на чолі з тим же Філліпсом, спробували зірвати Месу в Національному санктуарії Непорочного Зачаття у Вашингтоні. Як повідомляє CNA, під час суботньої вечірньої Меси, близько 17:15 місцевого часу, група на чолі з Філліпсом, під биття у шаманські бубни намагались увійти до храму, проте, на перешкоді провокаторам стала охорона, яка не впустила їх до церкви. 

Опубліковане пізніше відео чітко показує як Філліпс і його соратники роблять спробу спровокувати конфлікт з підлітками. На цьому відео добре чути, як один із активістів кричить до студентів: «Білі люди, повертайтесь до Європи, звідки ви прийшли. Це не ваша земля». Повне відео цілковито підтверджує свідчення студентів, а не відверту неправду Філліпса та лівих ЗМІ.

Коли вже стало відомо, що вся буря у лівих американських ЗМІ довкола студентів є чистісіньким фейком, Вища Католицька школа та римо-католицька єпархія Ковінґтона оприлюднили спільну заяву, у якій, на основі запущеного CNN фейку, засуджують студентів. Згодом заява зникла із сайту та сайт став недоступним, про що повідомляв напис «Вибачте за незручності. Наш веб-сайт в даний час не працює». Сьогодні на сайті єпархії Ковінґтону з’явилося повідомлення, про те що єпархія планує цього тижня розслідування інциденту, яке проведуть треті особи. До засудження невинних студентів доєднався також і Архиєпископ Луїсвілля Джозеф Курц. Спроби журналістів католицької інформаційної агенції CNA зв’язатися з єпархією Ковінґу та Архиєпархією Люїсвіллю не увінчались успіхом.

Подібну боягузливу позицію зайняли й офіційні організатори Маршу за життя, які спершу засудили студентів, а потів видалили зі свого сайту це засудження.

Прокурор графства Кентон Роб Сандерс заявив, що його офіс розслідує погрози студентам та школі. 22 січня Вища католицька школа у Ковінґтоні закрила свої двері на певний час у зв’язку з безпековими проблемами.

Американський Президент Дональд Трамп, посилаючись на журналістське розслідування ведучого Fox News Таркера Карлона, заявив, що ЗМІ неправдиво інформують про сутичку між студентами та індіанцем. Наступного дня Трамп заявив, що студенти з Ковінґтону стали жертвами фейкових новин.

У свою чергу сенатор Кентуккі Ренд Пол також став на обороні підлітків, на котрих жорстоко напали ЗМІ. Конгресмен Томас Массі, який представляє округ, в якому розташована школа в Ковінґу, зазначив, що юнаки-католики, опинившись перед лицем расистських і гомофобних випадів, залишилися спокійним і не відповідали на провокації.

Єпископ-помічник Лос-Анджелесу Роберт Баррон назвав хвилю ненависті до студентів з Ковінґу сатанинською. Поведінку інтернет-лінчувальників ковінгзької молоді, владика Баррон прирівняв до дій Адольфа Гітлера.

Як зазначив головний аналітик CatholicCulture.org Філ Ловренс, дорослі, які покликані були захистити невинних підлітків, зрадили їх заради цьогосекундного політичного інтересу, вкривши себе у цей спосіб ганьбою, як ті, хто виступив із засудженням, не маючи усіх фактів.

Редактор респектабельного First Things Рассел Рональд Рено ІІІ, більше відомий як RR Reno дає свою оцінку участі католицьких лідерів у лінчуванні молодих католиків з ковінґської школи: «Ганьба нашим католицьким і консервативним лідерам. Багато з них долучились до кібер-лінчу проти власних молодих послідовників. Це – сумний знак нашого часу. Занепокоєні своїми ролями в елітному суспільстві, вони співатимуть будь-яку антирасистську пісеньку, розпочату ЗМІ, навіть за рахунок тих, чиїми лідерами вони є… я був вражений тим, як швидко католицькі та консервативні лідери підтримали бурю доносів, яка швидко досягла гігантських розмірів».

Заяву єпархії Ковінґу RR Reno називає шокуючою: «Шокуюча заява від людей, які знають цих підлітків, які беруть учать у їх формуванні та несуть за це відповідальність. Перш ніж почути всю історію про те як насправді розвивались події, вони з готовністю приєднуються до тиску в соціальних мережах. Вони ідентифікують свою молодь як потенційних расистів і моральних злочинців, негідних членства у власній громаді». «Зараз ми маємо Церкву, де діти, учні церковних шкіл – незахищені», - пише RR Reno – «Їхні керівники школи і єпископи вважають за краще засудити їх, а не захищати їх. Як найблагіший напрошується висновок: вони кидають їх під каток».

Звертаючись до постраждалих студентів, редактор однієї з найбільших американських газет New York Post Сораб Ахмарі написав на шпальтах Catholic Herald: «Елітні ЗМІ провалили свій обов’язок істини і справедливості. Ваша школа зрадила вас. Ваша єпархія зрадила вас. Ваша Церква зазнала невдачі – деякі з найвідоміших католиків нашої нації – миряни та клирики – поспішили приєднатися до атаки на вас. Америка вам не допомогла… Я теж зневажив вас, хоча й більш м’яко. І я можу бути довірливим до консенсусу ЗМІ…Вибачте мене, хлопці з католицького Ковінґу».

Очевидно, що ця ганебна історія буде мати своє продовження.