Гаїті: звільнено двох із сімнадцяти викрадених християн-місіонерів
  • Втр, 23/11/2021 - 11:59

Двоє із сімнадцяти викрадених понад місяць тому християнських місіонерів з американської церковної благодійної організації “Christian Aid Ministries” звільнені та в безпеці, повідомила в неділю організація з Огайо.

В опублікованій заяві не вказано ні обставин звільнення місіонерів, ні їхніх імен.

Місіонерів викрали 16 жовтня викрадачі з банди Мавозо. Серед 17 викрадених 16 були громадянами США та один канадець. За даними організації, серед них було п'ятеро дітей. Також був викрадений гаїтянський водій автобуса, який їхав до аеропорту.

Ватажок банди погрожував убити викрадених, якщо не буде виконано вимогу викупу в сумі 1 мільйона доларів за особу.

Гаїті роками переживає політичні потрясіння, і викрадення як багатих, так і бідних є звичайним явищем. Але навіть у країні, яка звикла до загального беззаконня, викрадення такої великої групи американців стало шоком. У столиці країни Порт-о-Пренсі загострюється насильство. За деякими оцінками, банди зараз контролюють приблизно половину міста. Банди, зокрема, блокують АЗС, оскільки країна бореться з гострим дефіцитом палива.

Уряд США закликав американців покинути Гаїті. Минулої п’ятниці Канада оголосила, що відкликає майже весь персонал свого посольства, за винятком кількох необхідних осіб.