Гендерна ідеологія та цивілізація смерті руйнують цей світ. Католики повинні зберігати віру в Христа,- Архиєпископ Валенсуела
  • Пон, 17/10/2022 - 16:00

«У сучасному світі, який страждає від різноманітних догматизмів, у тому числі гендерної ідеології та рухів, що пропагують культуру смерті, нам, як ніколи, потрібно показати красу життя, яке завжди випливає зі страстей і воскресіння Христа», — сказав архієпископ Едмундо Валенсуела, митрополит-емерит Асунсьйону у Парагваї та давній місіонер в Африці.

Ієрарх зазначив в інтерв’ю Радіо Ватикану, що його участь в Анголі була результатом змін, які відбулися серед салезіян після одного з генеральних капітулів наприкінці 1970-х років. Потім Орден святкував століття роботи в Америці, задоволений численними школами, процвітаючими служіннями та діяльністю, що простягається від південного краю Латинської Америки до Канади. Один із отців-працівників на Чорному континенті промовив і запитав: «Як салезіяни забули про Африку?» А потім продовжив: «Можливо тому, що ми, африканці, жорстокі, можливо, тому, що там поширюються найнебезпечніші хвороби і ми страждаємо від воєн, тому що нам бракує освіти і ми чорні». Це був пророчий голос, який призвів до інтенсивного розвитку присутності салезіанського товариства в Африці з 1980-х років.

– Бути місіонером в Африці – це надзвичайний дар, який я отримав від Божої благодаті, – зазначає архієпископ Валенсуела та описує суть місіонерської діяльності: «Ми завжди повинні починати із заклику Ісуса до апостолів: ідіть до цілого світу, зробіть учнями, навчіть їх того, чого Я вас навчив, ідіть і не бійтеся, Я з вами до кінця світу. Найбільшим викликом сьогодні є збереження віри в Ісуса Христа, тому що ідеології, науці та критиці Церкви дуже легко змусити нас її втратити. Почнемо заново від Христа, як сказав Іван Павло ІІ на порозі нового тисячоліття. Це фундаментальна потреба Церкви. І цей новий народ Божий слідує за історією, намагаючись змінити суспільство, щоб воно бажало більше благодаті, спасіння, яке приніс Христос».