«Генетичне редагування» сприяє розвитку євгеніки, - попереджає вчений
  • Пон, 07/08/2017 - 14:37

Директор Центру біоетики Анскомбе у Великобританії висловив своє занепокоєння нещодавніми експериментами, що включають «генетичне редагування» людських ембріонів, зазначаючи, що така процедура включає прийняття євгеніки.

Девід Альберт Джонс відзначив, що ці експерименти включають «репродуктивну експлуатацію жінок», які подали яйцеклітини для дослідження, а також «експерименти над ембріонами і їх руйнування» у процесі.

В той час як «генетичне редагування» вважається засобом уникнення хвороб, Джонс наголошує, що метою цієї процедури є «не зробити людям краще, а зробити «кращих» людей». Він пояснив, що в техніці «редагування» створюється модифікований ембріон; оскільки ембріон не існував до модифікації, цю процедуру «не можна називати терапією».

Джонс попереджує: «Замість того, щоб лікувати існуючих людських осіб в такий спосіб, який поважає їх права і не ставить під загрозу їх чи майбутні покоління, ми продукуємо нові людські особи шляхом маніпуляції і контролю якості, а також проводячи експерименти на них з метою сприяти контролю євгеніки над людською репродукцією», - інформує Catholic Culture.