Генконсул Чехії перевірив, як функціонує медичне обладнання, яке чехи передали через БФ «Карітас» Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ
  • Втр, 21/04/2015 - 19:39

Генеральний консул Чеської Республіки у м. Львів приїхав до Коломиї аби познайомитися з роботою Центральної Районної Лікарні (ЦРЛ). Також Мірослава Кліма перевірив, як функціонує обладнання, яке чехи передали у ЦРЛ через БФ «Карітас» Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ минулого року. Повідомила Мар'яна Мацьків.

Понад 10 000 євро - вартість медичного обладнання, яке у травні минулого року придбали для Коломийської центральної лікарні. Кошти виділив уряд Чеської республіки. Генеральний консул радіє, що ці гроші пішли саме на підтримку української медицини. «Я дуже радий, що сьогодні зміг побачити, як працює обладнання. Особливо тішить те, що воно дійсно допомагає медикам лікувати людей»,– ділиться враженнями Мірослав КлімаТака велика допомога з-за кордону стала можливою завдяки давній дружбі та співпраці БФ «Карітас» Коломиї із БФ «Карітас» чеського міста Оломоуц. Директор місцевого благодійного фонду отець-диякон Сергій Триф’як розповідає, що у спільних напрацюваннях є чимало здобутків: «З Чеською Республікою ми співпрацюємо дуже багато років. Нашим основним партнером є, звичайно, БФ «Карітас» Оломоуц та БФ «Карітас» Чехії, з якими ми реалізуємо різні цікаві проекти. Це, по-перше – психологічна допомога постраждалим на Майдані та постраждалим в АТО, по-друге – реабілітаційно-анімаційна ферма. А серед найбільших минулорічних проектів – допомога центральній районній лікарні».

Для коломийської лікарні придбали найнеобхідніше обладнання. Дороговартісне поповнення отримали відділення кардіології, терапії, неврології, діагностичне відділення, реанімація, операційний блок, стоматкабінет. Отримала подарунок і дитяча лікарня. Як все працює – Генконсул мав нагоду побачили на власні очі.

Екскурсію по лікарні для Мірослава Кліма провела головний лікар Ірина Садов’як. Участь у зустрічі взяла також влада Коломийського району. Генеральний консул Чехії у Львові поділився планами щодо майбутньої співпраці, а також розповів, як у нього на Батьківщині зараз ставляться до України: «Всі з великою увагою слідкують за тим, що відбувається в Україні. Те, що Чеський уряд виділяє фінансову допомогу українцям вже багато говорить за себе».